«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν» τονίζει η Intermanager

«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν» τονίζει η Intermanager

153
«Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν» τονίζει η Intermanager

Προβληματισμός, ρεαλισμός αλλά και ελπίδα για συνεργασία είναι οι οι κύριες συνιστώσες που περιγράφουν τις σκέψεις του προέδρου της Intermanager (θεσμικός φορέας εκπροσώπησης διαχειριστριών εταιρειών) στην πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι το 2016 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο μας. Οι τρομακτικά χαμηλές αγορές δημιούργησαν ένα ντόμινο στο σύνολο του κλάδου ο οποίος έχει πλέον δοκιμαστεί σκληρά ακόμη και για τους πιο έμπειρους επαγγελματίες της ναυτιλίας» με αυτές τις ρεαλιστικές σκέψεις ο πρόεδρος της Intermanager αποχαιρετά το 2016 στον ετήσιο απολογισμό του έτους.

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Bjørn Jebsen επεσήμανε ότι οι ιδιοκτήτες άρχισαν να σφίγγουν πιο πολύ το ζωνάρι τους, οι διευθυντές έπρεπε να λαμβάνουν αποφάσεις που βασίζονται αποκλειστικά στις ταμειακές ροές και όχι σε επενδυτικές δυνατότητες ενώ δεν βοήθησε ότι, πέρα ​​από τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, η πτώση στην υπεράκτια βιομηχανία έχει προσθέσει ακόμα ένα άλλο βάρος στην αβεβαιότητα με αποτέλεσμα να έχει αφαιρεθεί η κυκλική πρόβλεψη του παρελθόντος. «Ωστόσο, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που έγιναν» τονίζει στην ανακοίνωσή του επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ναυτικοί διαδραματίζουν έναν καίριο ρόλο στην εμπορική αλυσίδα. Χωρίς “ταλαντούχους” ναυτικούς, πολλοί από τους οποίους ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα στη θάλασσα, ο κύκλος της αλυσίδας του εμπορίου απλά δεν θα λειτουργούσε δηλώνει ο κ. Jebdsen. H InterManager μάλιστα ενθαρρύνει τις επενδύσεις στην επόμενη γενιά των ναυτικών, οι οποίοι θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας μας.

Αναφορικά με το επόμενο έτος η ναυτιλία θα αντιμετωπίσει μια σειρά γεγονότων και εξελίξεων που θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και οι πρωτοβουλίες για μελλοντική θωράκιση των εταιρειών. Η αειφορία θα είναι η λέξη κλειδί για το 2017.

«Ας είναι το 2017 να είναι το έτος κατά το οποίο θα έρθουμε όλοι πιο κοντά για να επιτύχουμε κοινούς σκοπούς. Με τη συνεργασία και συνδυάζοντας την προσωπική μας πείρα μπορούμε να βρούμε το επόμενο έτος προοδευτικές και καινοτόμες λύσεις. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η βιομηχανία μας θα παραμείνει σταθερά στο προσκήνιο, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιτευχθούν οι μεταφορές που απαιτούνται, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το παγκόσμιο εμπόριο είναι πλέον στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης. Έχουμε σαφώς ένα ρόλο στο μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση της Ιntermanager.

H Ιntermanager είναι η διεθνής ένωση διαχειριστών πλοίων και γραφείων εύρεσης και ναυτολόγησης πληρωμάτων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.