Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε ύφαλο στη Χίο

Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε ύφαλο στη Χίο

815
Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε ύφαλο στη Χίο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, βραδινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ-Ο/Γ ”ΤΑΛΩΣ” Ν.Π. 10899 κατά την είσοδό του στο λιμένα Μεστών Χίου, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμένα Μυτιλήνης, προσέκρουσε σε χαρτογραφημένο ύφαλο, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρηγμάτων σε κενή δεξαμενή και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε αυτό, η οποία αντιμετωπίστηκε με αντλίες του πλοίου.
Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, εννέα (09) οδηγοί και δεκαοκτώ (18) Φ/Γ οχήματα, κατέπλευσε στο λιμένα Μεστών όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ στη συνέχεια τα ως άνω οχήματα εκφορτώθηκαν.
Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα το προσωπικό και ο εξοπλισμός απορρύπανσης σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ ”ΤΑΛΩΣ” Ν.Π. 10899 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

(Φ/Γ – Ο/Γ Τάλως: Ναυπηγήθηκε στη Νορβηγία και μετασκευάστηκε ολικώς στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2014. Έχει μήκος 125 μέτρα, 19 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος. Το πλοίο ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 15-16 μιλίων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 60 μεγάλα φορτηγά και 30 επιβατηγά οχήματα ή 50 φορτηγά και 70 επιβατηγά οχήματα).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.