Τα οικονομικά αποτελέσματα της Seanergy Maritime Holdings Corp

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Seanergy Maritime Holdings Corp

155
Τα οικονομικά αποτελέσματα της Seanergy Maritime Holdings Corp

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του έτους ανακοίνωσε η εταιρεία Seanergy Maritime Holdings Corp. από τα οποία προκύπτει ότι ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε $8,6 εκατ. ($2,6 το 2015), ενώ στο σύνολο του 9μήνου έφτασε τα $23,8 εκατ. ($4,4 εκατ. το 2015), παρουσιάζοντας εντυπωσιακή άνοδο συγκριτικά με το 2015.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε την παραλαβή του πλοίου M/V Lordship, τύπου Capesize, χωρητικότητας 178.838 dwt, κατασκευής 2010 από τα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries, στην Νότια Κορέα. Αναμένεται και η παραλαβή ενός ίδιου πλοίου, του M/V Knightship, εντός του Δεκεμβρίου. Το τίμημα για την απόκτηση των δύο πλοίων ανήλθε σε $20,75 εκατ. για το καθένα.

Πλέον, η εταιρεία θα διαχειρίζεται στόλο 10 πλοίων (μαζί με το M/V Knightship) εκ των οποίων 8 Capesize και 2 Supramax, συνολικής χωρητικότητας 1,5 εκατ. dwt και μέσο όρο ηλικίας τα 7,9 έτη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σταμάτης Τσαντάνης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του 3ου τριμήνου του έτους εστιάσαμε στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής μας θέσης, ώστε να επεκτείνουμε το στόλο μας με νέες αποκτήσεις πλοίων. Το πρώτο μισό του 2016 υπήρξε το χειρότερο για τους ναύλους ξηρού φορτίου, αλλά αρχίσαμε να διαπιστώνουμε σταθερά έσοδα έκτοτε. Για παράδειγμα, για τα Capesize οι ναύλοι στο πρώτο μισό του έτους ανέρχονταν περίπου σε $3.500/ημερησίως, ενώ τώρα κυμαίνονται πέριξ των $14.500. Αναμένουμε υψηλές διακυμάνσεις στις τιμές, αλλά πιστεύουμε ότι τα χειρότερα βρίσκονται πλέον πίσω μας. Θεωρούμε ότι στην αναιμική αγορά ξηρού φορτίου, υπάρχουν ευκαιρίες για την απόκτηση νέων πλοίων σε ευνοϊκές τιμές. Αποκτήσαμε δύο πλοία τύπου Capesize, κατασκευής 2010, εκ των οποίων το ένα ήδη μας παραδόθηκε και αναμένεται και η παράδοση του δεύτερου εντός του Δεκεμβρίου, οπότε και η συνολική χωρητικότητα των πλοίων μας θα φτάσει το 1,5 εκατ. dwt. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι τιμές απόκτησης είναι ικανοποιητικές εν συγκρίσει με τις τιμές αγοράς καθώς επίσης και για τις καλές μακροπρόθεσμες προοπτικές για την αγορά των Capesize δεδομένης της ικανότητάς μας να επεκταθούμε στο συγκεκριμένο κλάδο, μέσα από χρηματοοικονομικές συμφωνίες και την αποδεδειγμένη εμπορική και λειτουργική μας εμπειρία και αποδοτικότητα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.