Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής

546
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής

Δεκατρία συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ πραγματοποίησαν σήμερα στις έντεκα το πρωί συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο και εν συνεχεία πορεία προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Π. Κουρουμπλή, από τον οποίο ζήτησαν γραπτές διαβεβαιώσεις σχετικά με την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών.

Η συνάντηση υπήρξε άκαρπη, με τον υπουργό να δηλώνει ότι η συνάντηση ήταν μεν χρήσιμη αλλά δεν πρέπει να αγνοούνται οι παρενέργειες από τις κινητοποιήσεις, με εγκλωβισμό μαθητών, φοιτητών αλλά και αγροτών με τα προϊόντα τους στα κατά τόπους λιμάνια. Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε τα όσα ακούγονται περί αλλαγής του καθεστώτος φορολογίας των ναυτικών ως «φήμες», που είναι «παντελώς αβάσιμες».

Η απάντηση των ναυτεργατών ήταν άμεση με απόφαση για συνέχιση της απεργίας, η οποία έληγε στις 6 το πρωί της Τρίτης, με νέα 48ωρη για την Τρίτη και την Τετάρτη 6 και 7 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου (λήξη της απεργίας το πρωί της Παρασκευής στις 06:00), καθώς η ΠΝΟ έχει ήδη αποφασίσει συμμετοχή και στην αναγγελθείσα απεργία της ΓΣΕΕ για την ερχόμενη Πέμπτη.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, ενώ στη σημερινή ανακοίνωσή της η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κάνει λόγο «για την πραγματοποίηση πανελλαδικής 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας, για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ναυτικών με προεξάρχοντα τα θέματα του φορολογικού και ασφαλιστικού, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης»..

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.