Τα κριτήρια σχεδιασμού του ακτοπλοϊκού δικτύου θα συζητηθούν σε ημερίδα στα Χανιά

Τα κριτήρια σχεδιασμού του ακτοπλοϊκού δικτύου θα συζητηθούν σε ημερίδα στα Χανιά

44
Τα κριτήρια σχεδιασμού του ακτοπλοϊκού δικτύου θα συζητηθούν σε ημερίδα στα Χανιά

Ημερίδα με θέμα το «Σχεδιασμό Ακτοπλοϊκού Δικτυού» διοργανώνεται στα Χανιά, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της φιλοξενίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ) που διοργανώνεται την επόμενη μέρα 18η Οκτωβρίου 2016 στην πόλη των Χανίων. Την ημερίδα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών.
Στόχος της ημερίδας είναι η συζήτηση και ο προσδιορισμός κριτηρίων για τον σχεδιασμό του ακτοπλοϊκού δικτύου με τρόπο που θα ικανοποιεί πληρέστερα τις ανάγκες των νησιωτών και θα επιτρέπει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων που επενδύονται στην ακτοπλοΐα, ιδιαίτερα των κρατικών δαπανών για την επιδότηση γραμμών δημοσίου συμφέροντος.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των φορέων της ακτοπλοΐας και των εργαζομένων, προκειμένου να συμβάλλουν με τις απόψεις τους και την εμπειρία τους σε ένα ωφέλιμο διάλογο που θα βοηθούσε ένα επιτυχή και αποτελεσματικό σχεδιασμό.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Θεοτοκάς, ενώ θα παρευρεθούν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο οποίος και θα συντονίσει τη δεύτερη ενότητα της ημερίδας και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης.

Φωτο: ΑΠΕ / ΜΠΕ, ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.