Συνεργασία American P&I Club και HELMEPA για καθαρισμό ακτών

Συνεργασία American P&I Club και HELMEPA για καθαρισμό ακτών

108
Συνεργασία American P&I Club και HELMEPA για καθαρισμό ακτών

Η ομάδα της διαχειρίστριας εταιρίας του American P&I Club στον Πειραιά με την υποστήριξη της HELMEPA έφερε μέλη και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας μαζί για τον πρώτο καθαρισμό παραλίας που έχει διοργανωθεί από αλληλοασφαλιστικό οργανισμό στην Ελλάδα.
Την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2016, το American P&I Club σε συνεργασία με την HELMEPA, τιμώντας την πρωτοβουλία της ΜΚΟ Ocean Conservancy 2016 για τον καθαρισμό των ακτών του κόσμου, προσέλκυσε πάνω από 80 εθελοντές, μέλη του American P&I Club και υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας μαζί με τις οικογένειές τους για να καθαρίσουν την παραλία στο Καβούρι. Η δράση αυτή είναι στο πλαίσιο των ετήσιων εθελοντικών δράσεων της HELMEPA για το θαλάσσιο περιβάλλον, που διοργανώνονται κάθε Σεπτέμβριο. Εκτός από την προώθηση των μεμονωμένων δράσεων που μπορεί να αναλάβει ο καθένας μας για την προστασία του περιβάλλοντος, ο καθαρισμός των ακτών παρουσιάζει και επιστημονικό ενδιαφέρον, αφού τα στοιχεία που καταγράφονται από τον καθαρισμό αποτελούν αντικείμενο επιστημονικής έρευνας.
Ο κος. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, επικεφαλής του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης της HELMEPA, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, είπε «Είναι μεγάλη μας τιμή να έχουμε το American Club ως εταιρικό μέλος της HELMEPA εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Ο σκοπός όλων είναι να συμβάλλουμε στην μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης που προέρχεται από τα πλοία, ενώ παράλληλα μέσα από αυτές τις δράσεις προβάλλεται η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα. Είμαστε ευτυχείς που είχαμε την ευκαιρία για πρώτη φορά να διοργανώσουμε έναν καθαρισμό παραλίας με πρωτοβουλία του American P&I Club και βλέποντας την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ευελπιστούμε να μπορέσουμε να καθιερώσουμε αυτήν την δράση ετησίως.»
Η κα. Δωροθέα Ιωάννου, η οποία ηγείται του Ελληνικού γραφείου και της παγκόσμιας ανάπτυξης του American P&I Club, καλωσόρισε τους εθελοντές και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους σε αυτήν την κοινή προσπάθεια του Club και της HELMEPA. Η κα. Ιωάννου στην συνέχεια εξήγησε ότι «το να δουλεύεις στην Ναυτιλία σημαίνει ότι όλοι κατανοούμε την αξία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας βοηθάνε να καταλάβουμε πώς σε ατομικό επίπεδο συμβάλλουμε στην αποδόμηση του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα μας δείχνει ποια βήματα μπορούμε να πάρουμε για την προστασία του. Είμαστε πολύ περήφανοι που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την HELMEPA για να φροντίσουμε την πολύτιμη ακτογραμμή και τους ωκεανούς, από τους οποίους ευημερούμε όλοι.»
Σχετικά με το American P&I Club και την Shipowners’ Claims Bureau Inc:
Με τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη, το American Club είναι το μοναδικό P&I Club με έδρα στην Αμερική. Είναι μέλος του International Group, που συλλογικά καλύπτουν περίπου το 90% του παγκοσμίου στόλου. Είναι ο μόνος αλληλοασφαλιστικός οργανισμός αστικής ευθύνης πλοίων με έδρα στην Αμερική και έχει τα κεντρικά του γραφεία στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Το American Club προσφέρει ασφάλεια αστικής ευθύνης και νομικής κάλυψης πλοίων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει το μερίδιό του στην παγκόσμια ναυτασφαλιστική αγορά.
Την καθημερινή διαχείριση του Club έχει η Shipowners Claims Bureau, Inc. με την έδρα στην Νέα Υόρκη. Το Club παράλληλα διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο, τον Πειραιά, το Χονκ Κονγκ, την Σαγκάη και το Χιούστον. Το Club, το οποίο πρόσφατα διακρίθηκε με το βραβείο Lloyd’s List North American Maritime Services Award για το 2016, βρίσκεται δίπλα στα μέλη του σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου και όποτε χρειαστεί, με δυνατότητα να επικοινωνεί σε πάνω από 11 γλώσσες, διαθέτοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.