Etihad Group και TUI θα δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία;

Etihad Group και TUI θα δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία;

186
Etihad Group και TUI θα δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία;

Η Etihad Group, o εθνικός αερομεταφορέας του Abu Dhabi επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη γερμανική τουριστική και ταξιδιωτική εταιρεία TUI προκειμένου να δημιουργήσουν μια νέα ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία η οποία θα εξειδικεύεται σε ταξίδια αναψυχής και θα πετά κυρίως προς τουριστικούς προορισμούς.
Η νέα εταιρεία θα επικεντρωθεί σε απευθείας πτήσεις από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, προς τα κύρια θέρετρα της Ευρώπης
Σύμφωνα με τα σχέδια της Etihad, η Air Berlin (στην οποία η Etihad έχει μερίδιο 29,21%)- και η γερμανικής εταιρεία TUIfly θα σχηματίσουν μια νέα αεροπορική εταιρεία με αεροσκάφη κυρίως της TUIfly αλλά και της Air Berlin.
Η ομάδα αεροπορική εταιρεία αναψυχής θα πρέπει να υποστηρίζεται από την Ομάδα Etihad Αεροπορίας και χρησιμοποιούν την ικανότητα διανομής της TUI, ανέφερε η δήλωση.
Ο Όμιλος TUI διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο με 300 ξενοδοχεία, 14 κρουαζιερόπλοια, έξι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες περίπου 140 αεροσκάφη και ένα δίκτυο διανομής που καλύπτεται με πάνω από 1.800 ταξιδιωτικά γραφεία και ηλεκτρονικές πύλες.
Η Etihad ήδη κατέχει μειοψηφικές συμμετοχές στις εταιρείες Air Berlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia, Jet Airways και Virgin Australia.
Η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού στα κράτη όπου θα δραστηριοποιηθεί

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.