Το ναυπηγείο της Damen, λόγω θέσης και προσφερόμενης τιμής, επισκεύασε το “Jumbo...

Το ναυπηγείο της Damen, λόγω θέσης και προσφερόμενης τιμής, επισκεύασε το “Jumbo Javelin”

103
Το ναυπηγείο της Damen, λόγω θέσης και προσφερόμενης τιμής, επισκεύασε το “Jumbo Javelin”

Οι επισκευές στο Jumbo Javelin, ένα DP2 Heavy Lift Crane πλοίο, το οποίο ανήκει στην επί αρκετά χρόνια πελάτισσα της Damen, Jumbo η οποία και το διαχειρίζεται, διήρκησαν τρεις εβδομάδες και πραγματοποιήθηκαν στο ναυπηγείο Damen Shiprepair Van Brink Rotterdam στην Ολλανδία.
Το σημαντικότερο μέρος των επισκευών ήταν η αντικατάσταση των πλαισίων 15 κιβωτίων ψύξης. Δώδεκα από αυτά προκατασκευάστηκαν πριν την άφιξη του πλοίου στο Van Brink ενώ τα υπόλοιπα κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια των επισκευών προκειμένου να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος.
Το Jumbo Javelin, μαζί με τα Fairplayer, Fairpartner και Jumbo Jubilee αποτελούν τον στόλο J-Class της Jumbo και εκτός από αποστολές μεταφοράς βαρέων μονάδων, δραστηριοποιούνται στην υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και αερίου καθώς και σε έργα αιολικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον κ. Jeroen van Kralingen, Superintendent της Jumbo, επρόκειτο για μια μη αναμενόμενη επισκευή και το συγκεκριμένο ναυπηγείο επιλέχθηκε λόγω της θέσης του πλοίου και της καλής προσφερόμενης τιμής. Η συνεργασία με το ναυπηγείο της Damen στο Van Brink ήταν άριστη και η ποιότητα εργασίας κορυφαία, πρόσθεσε.
2

3

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.