Η Statoil ενισχύει την θέση της στην Θάλασσα του Μπάρεντς

Η Statoil ενισχύει την θέση της στην Θάλασσα του Μπάρεντς

67
Η Statoil ενισχύει την θέση της στην Θάλασσα του Μπάρεντς

Ο νορβηγικός πετρελαϊκός κολοσσός Statoil σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες εξερευνήσεις για ύπαρξη απολήψιμων ποσοτήτων πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της Θάλασσας του Μπάρεντς μέσα στο 2017, με στόχο να ενισχύσει την θέση της στη συγκεκριμένη περιοχή της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας έναντι των ανταγωνιστών της, αλλά και να διασφαλίσει τα σημερινά επίπεδα παραγωγής της.
Πιο συγκεκριμένα για το 2017 η Statoil εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε 5 έως και 7 νέες εξορύξεις στην Θάλασσα του Μπάρεντς.
Ο επικεφαλής του τομέα εξερεύνησης της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας της Statoil, Jez Averty, σε δηλώσεις του προς τον Τύπο προ ολίγων ημερών εξέφρασε τη μεγάλη αισιοδοξία του ότι η Θάλασσα του Μπάρεντς μπορεί να δώσει πολλά νέα και πλούσια κοιτάσματα στο μέλλον, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία θα προχωρήσει όπου είναι απαραίτητο και σε συνεργασία με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εξόρυξης και παραγωγής πετρελαίου και αερίου.
Να σημειωθεί ότι η Θάλασσα του Μπάρεντς, που αποτελεί τμήμα του ανατολικού Αρκτικού Ωκεανού, εκτιμάται ότι διαθέτει πλούσια κοιτάσματα και μπορεί να επιτρέψει στο νορβηγικό κολοσσό της Statoil να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του σε παγκόσμιο επίπεδο στην παραγωγή πετρελαίου αλλά και φυσικού αερίου.
Το κόστος των νέων εξορύξεων της Statoil εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα επίπεδα των €10 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/OEYVIND HAGEN / STATOIL

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.