Η εταιρεία ELSSI Drug Testing Ltd. εντάχθηκε στο δίκτυο του Green Award

Η εταιρεία ELSSI Drug Testing Ltd. εντάχθηκε στο δίκτυο του Green Award

684
Η εταιρεία ELSSI Drug Testing Ltd. εντάχθηκε στο δίκτυο του Green Award

To πιστοποιητικό Green Award, το οποίο απονέμεται σε πλοία που πληρούν τα πρότυπα της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε όρους ποιότητας και ασφάλειας, αποφέρει σημαντικά οφέλη στους κατόχους του. Η μόνη προϋπόθεση για την απόκτησή του, είναι η τήρηση των απαιτήσεων του Green Award, οι οποίες αφορούν τεχνικά, διαχειριστικά και περιβαλλοντικά πρότυπα καθώς και τη διαχείριση του ανθρωπίνου παράγοντα.
Τα πλοία που είναι πιστοποιημένα από το Green Award Foundation, επιδεικνύουν εξαιρετική απόδοση και η υπεύθυνη συμπεριφορά τους ανταμείβεται από τους παρόχους κινήτρων (incentive providers), μεταξύ των οποίων είναι λιμάνια και εταιρείες του ευρύτερου ναυτιλιακού cluster.
Το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, ο κ Σταύρος Σταματόπουλος, Operations Director της ELSSI Drug Testing Ltd. ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να ενταχθεί στο δίκτυο του Green Award. Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, έλαβε τη σχετική πιστοποίηση από τον καπτ. Δημήτριο Ματθαίου, πρόεδρο του Green Award.
Σημειώνεται πως η ELSSI παρέχει λύσεις ελέγχου χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, και πληροί τις σχετικές αυστηρές απαιτήσεις που ορίζουν οι διεθνείς και εθνικοί οργανισμοί (IMO, ILO, US Coast Guard).
Με ισχύ από τις 10 Σεπτεμβρίου 2016, τα πλοία που είναι πιστοποιημένα από το Green Award, λαμβάνουν έκπτωση 5% για τις εξετάσεις χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ καθώς και έκπτωση 15% για τον αντίστοιχο εξοπλισμό δειγματοληψίας.
Κατά την τελετή, ο καπτ. Δημήτριος Ματθαίου, πρόεδρος του Ιδρύματος Green Award, επεσήμανε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στη ναυτιλία: «Οι αξιωματικοί και το πλήρωμα του πλοίου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον τομέα της ασφάλειας. Η χρήση απαγορευμένων ουσιών μπορεί να οδηγήσει τα μέλη του πληρώματος σε ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την ασφάλεια του πλοίου όσο και των ίδιων των μελών του πληρώματος, με συνέπεια την πρόκληση ατυχημάτων. Ο ρόλος των εξετάσεων που αφορούν στην χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ είναι ζωτικής σημασίας και είμαστε ικανοποιημένοι που η ELSSI αποτελεί μέλος του Green Award, επιτρέποντας στους κατόχους του πιστοποιητικού την εκτέλεση σημαντικών εξετάσεων σε μειωμένη τιμή».
208-ft

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.