Το Λονδίνο μετά από 350 χρόνια και πάλι στις «φλόγες»

Το Λονδίνο μετά από 350 χρόνια και πάλι στις «φλόγες»

549
Το Λονδίνο μετά από 350 χρόνια και πάλι στις «φλόγες»

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1666 ξέσπασε στο Λονδίνο μια πυρκαγιά που ιστορικά ονομάστηκε «Great fire of London». Η πόλη καιγόταν για 4 περίπου μέρες και η φωτιά κατέστρεψε το ιστορικό κέντρο του Λονδίνου.
Το Λονδίνο γύρω στο 1660 ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, με πληθυσμό άνω του μισού εκατομμυρίου κατοίκων, που κατοικούσαν σε ξύλινα άτεχνα σπίτια. Η πυρκαγιά κατέκαψε το ιστορικό κέντρο του. Από την πύρινη λαίλαπα καταστράφηκαν ολοσχερώς 13.200 σπίτια, 87 ενοριακές εκκλησίες, ο παλαιός καθεδρικός ναός του Αγίου Παύλου, καθώς και τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια, ενώ άφησε άστεγους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους.
Η φωτιά ξέσπασε από έναν φούρνο και λόγω των εύφλεκτων υλικών γρήγορα επεκτάθηκε στην δυτική πλευρά της πόλης, καταστρέφοντας ολοσχερώς την παλιά μεσαιωνική πόλη, που βρισκόταν εντός του παλιού ρωμαϊκού τείχους.
Εχθές τη νύχτα το Λονδίνο «ξανακάηκε». Μία γιγαντιαία ξύλινη κατασκευή-αντίγραφο του μεσαιωνικού Λονδίνου μήκους 120 μέτρων, που βρισκόταν πάνω σε πλωτή εξέδρα στον Τάμεση, παραδόθηκε στις φλόγες, σε μία εκδήλωση μνήμης για τη μεγάλη καταστροφή που βίωσε η πόλη αλλά και ως ένδειξη της ικανότητάς της να αναγεννάται μετά από κάθε καταστροφή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν χιλιάδες Λονδρέζοι αλλά και επισκέπτες της βρετανικής μητρόπολης.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την χθεσινοβραδινή εκδήλωση.
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.