Οι πλοιοκτήτες θα οδηγηθούν σε νέες παραγγελίες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες...

Οι πλοιοκτήτες θα οδηγηθούν σε νέες παραγγελίες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες ζήτησης LNG;

228
Οι πλοιοκτήτες θα οδηγηθούν σε νέες παραγγελίες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες ζήτησης LNG;

Παρά την τρέχουσα αδυναμία στους υπάρχοντες δείκτες της ναυλαγοράς, η Drewry διατηρεί την αισιοδοξία της ως προς τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για την αγορά LNG.
Tα πλοία στη συγκεκριμένη αγορά σύμφωνα με την Drewry θα είναι στο άμεσο μέλλον λιγότερα από την απαιτούμενη ζήτηση ενώ το τρέχον βιβλίο παραγγελιών δεν συνηγορεί στη βελτίωση της κατάστασης.
Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της ειδικής έκθεσης για τις προοπτικές στην αγορά των LNGs ο Οίκος Drewry επισημαίνει ότι μετά το 2020 η ζήτηση θα αυξηθεί περαιτέρω, ενώ η προσφορά πλοίων δεν θα είναι στο απαιτούμενο επίπεδο για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες. Παρά τη διεύρυνση της διώρυγας του Παναμά, ειδικοί της Drewry θεωρούν ότι η νέα παραγωγική ικανότητα ορισμένων κρατών και οι βελτιώσεις στις δυνατότητες εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα οι πλοιοκτήτες να οδηγηθούν σε παραγγελίες επιπλέον 65 πλοίων για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τη ζήτησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.