Σε συζητήσεις η Hanjin Shipping για περικοπές στους ναύλους

Σε συζητήσεις η Hanjin Shipping για περικοπές στους ναύλους

97
Σε συζητήσεις η Hanjin Shipping για περικοπές στους ναύλους

H Hanjin Shipping (Νότια Κορέα) δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει σε συμφωνία με πλοιοκτήτριες εταιρείες για την μείωση των τιμών για τη ναύλωση πλοίων. Η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με 22 πλοιοκτήτριες εταιρείες με στόχο την αναδιάρθρωση των ναύλων που αποτελεί τμήμα του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας, αν και ορισμένες πληροφορίες έκαναν λόγω ότι η Hanjin είναι κοντά σε συμφωνία για περικοπές της τάξης του 27%-28%.

Αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευτούν τότε η εταιρεία θα μπορεί να εξοικονομήσει περίπου $600-620 εκ. τα επόμενα 3,5 έτη. Επιπρόσθετα σε εξέλιξη είναι και διαπραγματεύσεις με χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για την επέκταση της αποπληρωμής υποχρεώσεων της εταιρείας ύψους περίπου $2,16 δις κατά τρία έτη σε μία προσπάθεια να αυξήσει την ρευσότητά της. Πρόσφατα η Hanjin προχώρησε στην πώληση του μεριδίου (21%) που διατηρούσε στο Tan Cang Cai Mep International Terminal (TCIT) στο Βιετνάμ αποκομίζοντας έσοδα ύψους $32,8 εκ.

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.