Φονική επίθεση στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας

Φονική επίθεση στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας

223
Φονική επίθεση στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας

Ανανέωση 11.30

Νεκροί είναι τουλάχιστον 84 αθώοι και ανύποπτοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και άγνωστος αριθμός παιδιών), 18 τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 150 ελαφρά έπειτα από τρομοκρατική επίθεση στην παραλία της Νίκαιας στη νότια Γαλλία στις 22:30 τοπική ώρα, ενώ περίμεναν να παρακολουθήσουν το σόου των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.
Ένα τεράστιο φορτηγό ανέπτυξε ταχύτητα τουλάχιστον 50 χλμ/ώρα και έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος, στο πολυσύχναστο σημείο της Νίκαιας. Το φορτηγό διένησε περίπου δύο χιλιόμετρα μέσα στο πλήθος χτυπώντας αδιακρίτως τους παρευρισκόμενους. Η αστυνομία κατάφερε να εξουδετερώσει τον οδηγό του φορτηγού ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, αφού σταμάτησε το φορτηγό βγήκε από το όχημα και άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πλήθους.
Παράλληλα υπάρχουν τουλάχιστον 150 τραυματίες εκ των οποίων οι 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει, ανάληψη ευθύνης από τρομοκρατική οργάνωση ωστόσο όλα δείχνουν ότι το χτύπημα έχει την υπογραφή του ISIS.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.