Επιτέλους ανοίγει τις θύρες του το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Επιτέλους ανοίγει τις θύρες του το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

303
Επιτέλους ανοίγει τις θύρες του το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Mετά από χρόνια αναμονής και έντονων αντιπαραθέσεων η Πάρος αποκτά το νέο της αεροδρόμιο. Αν και η κρατική ολιγωρία δεν επέτρεψε στο κυκλαδίτικο νησί να αποκτήσει αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση διεθνών πτήσεων και ‘μεγάλων’ αεροσκαφών αφού ο διάδρομος προσγείωσης δεν είναι αρκετά μακρύς, το νέο αεροδρόμιο θα επιτρέψει μεγαλύτερα ελικοφόρα αεροσκάφη να προσγειώνονται και θα βελτιώσει τη σύνδεση του νησιού, τουλάχιστον με την υπόλοιπη Ελλάδα και ίσως μετέπειτα με τα Βαλκάνια.
Η AEGEAN και η Olympic Air υπήρξαν βασικοί αρωγοί στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου, καθώς υποστήριξαν οικονομικά, μετά από έγκριση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και τα έργα υποδομής του νέου αερολιμένα. Η χρηματοδότηση και κατασκευή του τερματικού σταθμού, έγιναν με την υποστήριξη των εταιρειών σε διάστημα μόνο λίγων μηνών του 2016, προκειμένου να συμπληρωθεί άμεσα η σημαντική επένδυση του Δημοσίου και να επιτραπεί επιτέλους η λειτουργία του νέου αεροδρομίου, αναβαθμίζοντας την προσβασιμότητα της Πάρου, χωρίς να χαθεί άλλη μία τουριστική περίοδος. Η εκτιμώμενη πρώτη ημέρα λειτουργίας του νέου αεροδρομίου είναι η 25η Ιουλίου 2016.
Ταυτόχρονα, η Olympic Air πιστή στη δέσμευσή της να στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και με αφορμή τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου, παρουσιάζει νέες πρωτοβουλίες για την αύξηση του τουρισμού σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, με την λειτουργία του νέου αεροδρομίου, η Olympic Air έχει πλέον τη δυνατότητα να επιχειρεί στην Πάρο με μεγαλύτερο τύπο αεροσκάφους, τύπου Dash 8 Q 400 και έτσι δύναται να προσφέρει τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο πολλαπλάσιες διαθέσιμες θέσεις. Παράλληλα ανακοίνωσε την έναρξη νέου δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Πάρος από τις 4 Αυγούστου 2016, με δύο πτήσεις την εβδομάδα.
Επιπλέον η Olympic Air, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου του νησιού, διαθέτει 9.000 θέσεις σε προσφορά για τα δρομολόγια Πάρο – Αθήνα και Πάρο – Θεσσαλονίκη για το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου, με τιμές από € 39 (κράτηση εισιτηρίων από 12 έως 20 Ιουλίου 2016).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.