Στο ζενίθ η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο λιμένα της Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές

Στο ζενίθ η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο λιμένα της Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές

184
Στο ζενίθ η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο λιμένα της Τσιταγκόνγκ στο Μπαγκλαντές

Για το λιμένα της Τσιταγκόνγκ, τον κύριο εμπορικό λιμένα του Μπαγκλαντές, διαχρονικό πρόβλημα αποτελεί η συμφόρησή του, τόσο σε ό,τι αφορά τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου όσο και τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων το πρόβλημα δεν οφείλεται μόνο στην αυξημένη θαλάσσια, εμπορική δραστηριότητα αλλά και στις φτωχές λιμενικές υποδομές, την έλλειψη φυσικού χώρου ανάπτυξης του λιμένα, καθώς και στην απουσία κατάλληλου λιμενικού εξοπλισμού.
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν, πως για το συγκεκριμένο λιμάνι η τρέχουσα περίοδος είναι περίοδος αιχμής, κυρίως εξαιτίας του Ραμαζανιού (7 Ιουνίου – 7 Ιουλίου), αλλά και εξαιτίας του πρώτου τροπικού κυκλώνα «Roanu», ο οποίος πλήττει τη Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές τις τελευταίες εβδομάδες.
Πλοία που προσεγγίζουν την ευρύτερη περιοχή πρέπει να είναι ενήμερα για τις καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι της Τσιταγκόνγκ.
Σημειώνεται πως το λιμάνι της Τσιταγκόνγκ, αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι-κόμβο του Μπαγκλαντές, εξυπηρετώντας το 90% του θαλασσίου εμπορίου της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι επίσημες στατιστικές δείχνουν μια συνεχή αύξηση της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην χώρα, με τις ροές εμπορευματοκιβωτίων να έχουν αυξηθεί το 2015 κατά 15%, αγγίζοντας τα 1,87 εκατ. TEUs.

Φωτό: flickr.com/Iftakhar Hasan

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.