Η μεγάλη «ντροπή» για το λιμάνι του Αμπερντήν

Η μεγάλη «ντροπή» για το λιμάνι του Αμπερντήν

623
Η μεγάλη «ντροπή» για το λιμάνι του Αμπερντήν

Ένα πλοίο εφοδιασμού υπεράκτιας εξέδρας στη Βόρεια Θάλασσας επιθεωρήθηκε πρόσφατα από την ακτοφυλακή στη Σκωτία, με αποτέλεσμα την απαγόρευση απόπλου του μετά από καταγγελίες τοπικών ναυτεργατικών συνδικάτων για μη καταβολή δεδουλευμένων στο 15μελές πλήρωμα του πλοίου.
Το MV Malaviya 7, με σημαία Ινδίας, κρατήθηκε στο Aberdeen την Τετάρτη μετά από καταγγελίες που φέρουν τη διαχειρίστρια εταιρεία να μην έχει καταβάλει τους μισθούς των ναυτικών για σχεδόν δύο μήνες, γεγονός που επιτρέπει την απαγόρευση απόπλου ενός πλοίου από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές στο πλαίσιο της MLC.
Τοπικές ναυτεργατικές ενώσεις και ΜΜΕ περιγράφουν το περιστατικό ως ένα παράδειγμα της «σύγχρονης δουλείας » στη Βόρεια Θάλασσα και ως «ντροπή» για το μεγάλο λιμάνι του Αμπερντήν.
Εκπρόσωπος της Βρετανικής Ακτοφυλακής (MCA) δήλωσε ωστόσο στα ΜΜΕ, σε απάντηση στα εκτενή δημοσιεύματα, ότι το πλοίο θα κρατηθεί μέχρι να καταβληθούν πλήρως οι μισθοί των ναυτικών ενώ ένα σκάφος της ίδιας διαχειρίστριας εταιρείας ελέγχεται από την MCA στο λιμένα του Γκρέιτ Γιάρμουθ, για παρόμοιους λόγους.
Το MV Malaviya 7 είχε ναυλωθεί από την 1η Ιουνίου από την BP αλλά και πριν από λίγες εβδομάδες και από άλλες σημαντικές εταιρείες στο χώρο της εξόρυξης και μεταφοράς πετρελαίου γεγονός που καυτηριάζεται από τα σκωτσέζικα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.