3 κυρίες της πανίσχυρης «Hanjin Shipping» ύποπτες για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και...

3 κυρίες της πανίσχυρης «Hanjin Shipping» ύποπτες για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και όχι μόνον

681
3 κυρίες της πανίσχυρης «Hanjin Shipping» ύποπτες για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών και όχι μόνον

Σύμφωνα με τα κορεατικά ΜΜΕ, η πρώην πρόεδρος της κολοσσιαίας Hanjin Shipping, Choi Eun-Young, βρίσκεται στο επίκεντρο πολυάριθμων ελέγχων από τον δημόσιο κατήγορο της Σεούλ για παράνομη πώληση των μετοχών της. Η πώληση έλαβε χώρα σε ένα ‘ύποπτο’ διάστημα προκειμένου –πιθανώς- να αποφύγει τις οικονομικές απώλειες, λίγες μέρες πριν η εταιρεία καταθέσει αίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους της. Οι αρμόδιοι οικονομικοί εισαγγελείς στη Σεούλ πριν λίγες ώρες, με συνοδεία αστυνομικών οργάνων, πραγματοποίησαν έρευνες σε επτά τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων και της κατοικίας της κας Choi Eun-young, μετά από έγκριση της Κορεατικής Εποπτικής Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου (FSS).
Η κα Choi, είναι η χήρα του νεότερου αδελφού του Προέδρου του Ομίλου Hanjin και διετέλεσε και η ίδια Πρόεδρος της Hanjin Shipping. Τόσο η ίδια όσο και δύο από τις κόρες της θεωρούνται ύποπτες και πιθανώς θα διωχθούν αφού διαφαίνεται ότι πούλησαν το σύνολο των μετοχών τους, μεταξύ 6 και 20 Απριλίου 2016, δύο ημέρες δηλαδή πριν κατατεθεί η αίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρείας από τους πιστωτές.
Η ανακοίνωση της αίτησης αναδιάρθρωσης ως αναμενόταν οδήγησε σε μια απότομη πτώση των μετοχών της εταιρείας. Οι τρεις κυρίες κατηγορούνται από τα ΜΜΕ για εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών από τον ίδιο τον Πρόεδρο της εταιρείας που τις οδήγησαν σε πώληση 967.927 μετοχών τους, ή το 0,39% μετοχών της εταιρείας.
Τα κορεατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η αξία της μετοχής κατρακύλησε από 3.200 κορεατικά won σε λιγότερο από 1,800 won, ενώ η οικογένεια κατάφερε να εξοικονομήσει από αυτή την κίνηση 11 δις won.
Οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν έχουν ακόμα καλέσει για κατάθεση τις τρεις κυρίες και δεν έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία αφού η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προανάκρισης. Ωστόσο η πίεση των κορεατικών ΜΜΕ είναι πλέον εξαιρετικά έντονη και συνεχής και οι ‘λαϊκοί δικαστές’ των τηλεοπτικών καναλιών και εφημερίδων απαιτούν την παραπομπή στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια των μεγαλομετόχων του κορεατικού γίγαντα. Οι δικηγόροι της οικογενείας αρνούνται οποιαδήποτε ‘κατηγορία’ και υποστηρίζουν ότι η οικογένεια πούλησε της μετοχές της προκειμένου να αντεπεξέλθει στα πολυάριθμα δάνειά της. Η κα. Choi Eun-young δεν έχει πλέον καμία σχέση συνεργασίας με τον πανίσχυρο γαμπρό της και την οικογένεια του αποβιώσαντος άνδρα της. Η οικογένεια του Cho Yang-ho είναι η σημαντικότερη οικογένεια στο χώρο των κορεατικών μεταφορών και κύριοι μέτοχοι τόσο της παντοδύναμης Hanjin Shipping όσο και της Korean Air. Οι ‘ιδιοτροπίες’ και η ενίοτε ακραία συμπεριφορά κάποιων μελών της πανίσχυρης οικογενείας έχει απασχολήσει στο παρελθόν τόσο τα ΜΜΕ όσο και τα δικαστήρια της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.