Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

195
Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία από το αρμόδιο υπουργείο στη Ουάσιγκτον η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ συνέχισε να μειώνεται την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι χαμηλές τιμές και η υπερπροσφορά φορτίων επηρεάζουν τους εγχώριους παραγωγούς. Τα στοιχεία των ΗΠΑ επίσης καταγράφουν ότι ακόμη και αν οι άλλοι παραγωγοί από άλλες χώρες δεν αντιδρούν με περιορισμό της παραγωγής εξαιτίας των χαμηλών τιμών του αργού, οι drillers των ΗΠΑ δεν παραμένουν ανεπηρέαστοι .
Η εβδομαδιαία έκθεση του Τμήματος Ενέργειας περιγράφει μια πτώση 24.000 βαρελιών στην παραγωγή και πιο συγκεκριμένα σε περιορισμό της παραγωγής σε 8.950.000 βαρέλια ανά ημέρα (BPD). Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που η παραγωγή περιορίζεται σε κάτω από το ‘οριακό επίπεδο’ των 9.000.000 βαρελιών ημερησίως.
Η έκθεση δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες μετά από τη συνάντηση κορυφής στο Κατάρ για την υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και τις υπόλοιπες χώρες- παραγωγούς. Οι υπουργοί που συναντήθηκαν ωστόσο στη Ντόχα, απέτυχαν να συνάψουν μια συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.