Η επιτυχία (και το κύκνειο άσμα) του φορέα εκπροσώπησης των εταιριών παροχής...

Η επιτυχία (και το κύκνειο άσμα) του φορέα εκπροσώπησης των εταιριών παροχής ασφάλειας στη θάλασσα

109
Η επιτυχία (και το κύκνειο άσμα) του φορέα εκπροσώπησης των εταιριών παροχής ασφάλειας στη θάλασσα

Η Security Association for the Maritime Industry (SAMI) ανακοίνωσε ότι ‘έπεσε θύμα’ της επιτυχίας της αφού πλέον βρίσκεται λόγω της μείωσης του αριθμού των μελών της, σε φάση εκούσιας εκκαθάρισης.
Τα περιστατικά πειρατείας στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας έχουν μειωθεί δραματικά χάρη σε μεγάλο βαθμό των ένοπλων φρουρών επί των εμπορικών πλοίων, καθώς και ως αποτέλεσμα τις παρουσίας και συνεργασίας των ναυτικών δυνάμεων. Από τον Απρίλιο του 2011, χρονολογία ίδρυσης της Οργάνωσης, τα μέλη μειώθηκαν κατά 50% σε σχέση με τα 180 μέλη που υποστήριξαν την Οργάνωση το 2012 και το 2013.
Από το Μάιο του 2012 δεν έχει υπάρξει μια επιτυχημένη πειρατεία εναντίον εμπορικού πλοίου στην περιοχή υψηλού κινδύνου στα ανοικτά της Σομαλίας, και αυτό οφείλεται κυρίως στην ικανότητα και τον επαγγελματισμό των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίας ασφάλειας στη θάλασσα, δήλωσε ο CEO της Οργάνωσης κ. Peter Cook.
Από τη στιγμή της ίδρυσης της η Οργάνωση είχε εστιαστεί στη δημιουργία μιας ρυθμιστικής δομής για τη χρήση των ένοπλων φρουρών στα πλοία στα διεθνή ύδατα που βρίθουν πειρατών, και έχει εκπροσωπήσει ευρέως σε όλα τα διεθνή φόρα τα μέλη της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.