Οι ολλανδικοί λιμένες ασκούν έφεση κατά της απόφασης της Ε.Ε. για πληρωμή...

Οι ολλανδικοί λιμένες ασκούν έφεση κατά της απόφασης της Ε.Ε. για πληρωμή εταιρικού φόρου

70
Οι ολλανδικοί λιμένες ασκούν έφεση κατά της απόφασης της Ε.Ε. για πληρωμή εταιρικού φόρου

Οι ολλανδικοί λιμένες του Κρόνινγκεν, Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Moerdijk, Port of Den Helder και οι θαλάσσιοι λιμένες της Ζηλανδίας, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά της χώρας, ανακοίνωσαν την απόφασή τους να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επέβαλε στους ανωτέρω λιμένες την πληρωμή εταιρικού φόρου από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Συγκεκριμένα, στις αρχές του χρόνου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει από την Ολλανδία να σταματήσει την πρακτική εξαίρεσης των έξι λιμένων της από την επιβολή εταιρικού φόρου, έτσι ώστε να εναρμονίσει το κανονιστικό της πλαίσιο με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί κρατικών ενισχύσεων.
«Δεν είμαστε ενάντια στην πληρωμή του εταιρικού φόρου, αλλά εάν ισχύσει για τους ολλανδικούς λιμένες αυτή η απόφαση τότε θα πρέπει να ισχύσει και για όλους τους ευρωπαϊκούς λιμένες» δήλωσε ο Paul Smits, o οικονομικός διευθυντής της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ. Και συνεχίζοντας τόνισε ότι «αυτό το ζήτημα είναι θέμα αρχής για εμάς. Τα ξένα λιμάνια με τα οποία εμείς καλούμαστε να ανταγωνιστούμε δεν καταβάλουν εταιρικό φόρο, ενώ επιπλέον υποστηρίζονται ποικιλοτρόπως από τις κυβερνήσεις τους».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.