Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων

95
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου.
Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις θάλασσες όσο και στην ξηρά. Εξασθένηση των ανέμων και στροφή τους σε δυτικούς, αναμένεται από την Πέμπτη 24/03 και από τα δυτικά.
Συγκεκριμένα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για την θάλασσα των Κυθήρων, της Σάμου, της Ρόδου, του Καστελόριζου, του Κρητικού Πελάγους, για το Νοτιοανατολικό Κεντρικό και βορειανατολικό Αιγαίο, το Ικάριο, το Καρπάθιο, και το Στενό Καφηρέα.
Στον Αργοσαρωνικό τα περισσότερα δρομολόγια πραγματοποιούνται αποκλειστικά με πλοία κλειστού τύπου ενώ οι αναχωρήσεις των υδροπτερύγων εξετάζεται κάθε φορά κατά περίπτωση.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Φωτό: ANA/ANA/CHRISTAKIS G.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.