Μία νέα καινοτομία από την ABB μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως 6%...

Μία νέα καινοτομία από την ABB μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως 6% στα πλοία

421
Μία νέα καινοτομία από την ABB μειώνει την κατανάλωση καυσίμου έως 6% στα πλοία

Μία νέα καινοτομία αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΑΒΒ Finland, με την οποία επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης καυσίμου των πλοίων και κατά συνέπεια περαιτέρω μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων με παράλληλη βελτίωση της αποδοτικότητας.
Οι γεννήτριες πολλών πλοίων περιστρέφονται με σταθερή ταχύτητα, οδηγώντας σε απώλεια ενέργειας. Το νέο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας «Dynamic AC», που έχει αναπτυχθεί από την ΑΒΒ, βελτιστοποιεί την ταχύτητα περιστροφής των κύριων μηχανών και μειώνει την ετήσια κατανάλωση καυσίμου σε ποσοστό έως και 6%. Σε ένα κρουαζιερόπλοιο, για παράδειγμα, η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να οδηγήσει σε μείωση στην κατανάλωση καυσίμου κατά περίπου 2.000 τόνους ετησίως.
Να σημειωθεί ότι οι μονάδες της ΑΒΒ στην Φινλανδία, που λειτουργούν σε Vuosaari, Ελσίνκι και Hamina, ειδικεύονται στον τομέα σχεδιασμού και παραγωγής συστημάτων ενέργειας και αυτοματισμού για την κάλυψη των αναγκών σε ναυτιλία και λιμένες σε παγκόσμια κλίμακα.

Φωτό: flickr.com/Oliver Pickett (Wartsila 8L20 engines driving l7l0kVA ABB alternators for electricity supply)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.