Το πλοίο «Magne Viking» είναι το πρώτο που συμμορφώνεται με τον Πολικό Κώδικα του ΙΜΟ

    515
    Το πλοίο «Magne Viking» είναι το πρώτο που συμμορφώνεται με τον Πολικό Κώδικα του ΙΜΟ

    Το πλοίο «AHTS Magne Viking», που ανήκει στην εταιρεία «Viking Supply Ships A/S» είναι το πρώτο πλοίο συμβατό με τα όσα ορίζονται στο νέο Πολικό Κώδικα (Polar Code) του ΙΜΟ, ενώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά από τον νηογνώμονα DNV GL καθώς και από την Ναυτιλιακή Αρχή της Δανίας.
    Ο Morten Mejlænder Larsen, υπεύθυνος του DNV GL για τα πλοία που δραστηριοποιούνται στις θαλάσσιες περιοχές της Αρκτικής, σημειώνει σε δηλώσεις του ότι «έχοντας παρακολουθήσει όλα τα στάδια διαμόρφωσης του Πολικού Κώδικα για αρκετά χρόνια, θεωρούμε πως είναι ένα μεγάλο επίτευγμα το ότι πλέον επιθεωρούμε το πρώτο πλοίο που συμμορφώνεται με τα όσα ορίζει ο Κώδικας».
    Από την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία, μέσω δηλώσεων του Andreas Kjøl, Project Director της εταιρείας, τονίζει ότι «καθώς το Mange Viking είχε σχεδιαστεί για πλόες σε ψυχρά κλίματα, είχαμε ακολουθήσει και εφαρμόσει στον σχεδιασμό του πλοίου όλες τις πρόσθετες οδηγίες και απαιτήσεις του νέου Πολικού Κώδικα πριν ξεκινήσουμε τη ναυπήγησή του».
    Να σημειωθεί ότι ο Πολικός Κώδικας συνιστά ένα πλαίσιο κανόνων με στόχο την αποτροπή μόλυνσης των πολικών υδάτων από τα πλοία, απαγορεύοντας στα πλοία να απελευθερώνουν πετρέλαιο, λύματα, απόβλητα και χημικά στον ωκεανό. Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από το 2017.

    Μπορείτε να δείτε σε βίντεο το νέο, εντυπωσιακό πλοίο της «Viking Supply Ships A/S».

    Φωτό: flickr.com/Stephen Huckvale Photography

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.