Η Νορβηγία παραμένει ο αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης

Η Νορβηγία παραμένει ο αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης

65
Η Νορβηγία παραμένει ο αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε, την περασμένη εβδομάδα, μία δέσμη μέτρων για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ε.Ε. υπό την ονομασία «Sustainable Energy Security Package». Σε αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται ο μετριασμός της ζήτησης ενέργειας, η αύξηση της παραγωγής ενέργειας στην Ευρώπη, η περαιτέρω ανάπτυξη μιας εσωτερικής αγοράς ενέργειας που θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ευρυθμία, καθώς και η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών της Ένωσης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη σχετική ανακοίνωσή της τόνισε ότι το φυσικό αέριο θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια ιδιαιτέρως σημαντικό για την διαμόρφωση του ενεργειακού μείγματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Νορβηγία αναδεικνύεται ως ένας από τους πλέον σημαντικούς προμηθευτές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.
Η δέσμη μέτρων παρουσιάστηκε την περασμένη από τον Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. και αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, καθώς και τον Επίτροπο για την Κλιματική Δράση και Ενέργεια, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Τορντ Λίεν δήλωσε ότι η νορβηγική κυβέρνηση είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένη από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδει σημαντικό ρόλο για το φυσικό αέριο στο άμεσο μέλλον. Μάλιστα, τόνισε ότι «είναι πλέον σαφές ότι η Ε.Ε. χρειάζεται το νορβηγικό αέριο», και προσέθεσε ότι «η Νορβηγία διαθέτει μεγάλες απολήψιμες ποσότητες φυσικού αερίου και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να παραμένει ένας αξιόπιστος προμηθευτής φυσικού αερίου για την Ευρώπη σε μεσο-μακροπρόθεσμη βάση».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.