Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία στην Βαλτική για ενίσχυση της ασφάλειας των...

Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία στην Βαλτική για ενίσχυση της ασφάλειας των Βαλτικών χωρών έναντι της Ρωσίας

116
Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία στην Βαλτική για ενίσχυση της ασφάλειας των Βαλτικών χωρών έναντι της Ρωσίας

Η κυβέρνηση της Βρετανίας έλαβε την απόφαση και αποστέλλει πέντε επιπλέον πλοία του πολεμικού της ναυτικού στην θάλασσας της Βαλτικής, εφαρμόζοντας τη νέα πολιτική του ΝΑΤΟ που θέλει να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Ευρώπης.
Στην αποστολή θα λάβουν μέρος φρεγάτες HMS Iron Duke καθώς και τρία ναρκαλιευτικά με συνολικά 530 άτομα προσωπικό.
Πέραν των πλοίων η Βρετανία υπολογίζεται να στείλει και 6.000 στρατιώτες, οι οποίοι θα αναπτυχθούν εκ περιτροπής σε έξι χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία.
Η απόφαση σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών που θα αποσταλούν στις χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία θα ληφθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το προσεχές καλοκαίρι.
Οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης: Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία, έχουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ασκήσει σημαντικές πιέσεις για αποστολή νατοϊκών δυνάμεων στα εδάφη τους, και κυρίως αμερικανικών, βρετανικών και γερμανικών, με την πεποίθηση ότι η εκεί παρουσία τους θα λειτουργήσει αποτρεπτικά προς τα σχέδια της Ρωσίας για ενίσχυση της παρουσίας της στην ανατολική Ευρώπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αρκετά χρόνια εφαρμογής μίας πολιτικής περιορισμένης στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, η οποία ακολούθησε το τέλος του ψυχρού πολέμου, οι ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσαν τον τετραπλασιαμό των στρατιωτικών τους δαπανών σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στην Ευρώπη σε αντιστάθμισα της πολιτικής στρατιωτικής ισχύος που επιδεικνύει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν.

Φωτό: www.gov.uk

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.