Συμφωνία συνεργασίας CMA-CGM με την IRISL

Συμφωνία συνεργασίας CMA-CGM με την IRISL

131
Συμφωνία συνεργασίας CMA-CGM με την IRISL

H γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, CMA-CGM, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, υπέγραψε μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας με την Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL). H κίνηση αυτή αποτελεί συνέπεια της πρόσφατης συμφωνίας για την άρση των κυρώσεων στο Ιράν και είναι μία από τις πολλές που συνάπτονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς Ευρωπαϊκές (και όχι μόνο) εταιρείες σπεύδουν να επωφεληθούν από το άνοιγμα της Ιρανικής αγοράς.
Η συμφωνία που υπογράφτηκε κατά την επίσημη επίσκεψη του Προέδρου του Ιράν στην Γαλλία περιλαμβάνει τη λειτουργία γραμμών μέσω κοινοπραξίας των δύο εταιρειών, την κατανομή χωρητικότητας αλλά και συνεργασία στη χρήση τερματικών σταθμών λιμένων.
Η IRISL είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας εμπορευματοκιβωτίων στο Ιράν και μάλιστα τον Δεκέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ναυπηγήσει πλοία χωρητικότητας 18.000 TEU σε κινεζικά ναυπηγεία, με προοπτική οι νέες παραγγελίες να φτάσουν σε χωρητικότητα τα 600.000 TEUs. Η εταιρεία διαχειρίζεται στόλο 160 πλοίων διαφόρων τύπων και χωρητικότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.