Νέο λιμάνι- γίγαντας από τους κινέζους στη δυτική Μεσόγειο

Νέο λιμάνι- γίγαντας από τους κινέζους στη δυτική Μεσόγειο

902
Νέο λιμάνι- γίγαντας από τους κινέζους στη δυτική Μεσόγειο

Η Αλγερία και η Κίνα ανακοίνωσαν την Κυριακή 24 Ιανουαρίου τη σύναψη ιστορικής συμφωνίας αξίας 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για την κατασκευή και την εκμετάλλευση του νέου λιμένα και διαμετακομιστικού κέντρου της πόλης Cherchell κοντά στο Αλγέρι.
Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Μεταφορών της Αλγερίας, της China Harbour Engineering Company (CHEC) και της China State Construction Engineering Corporation (CSCEC).
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο πλευρές θα δημιουργήσουν μια εταιρεία- κοινοπραξία για την κατασκευή του λιμένα, 60 χλμ δυτικά από το Αλγέρι.
Η δημιουργία της εταιρείας αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2016, με την έγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της χώρας.
Το λιμάνι θα έχει 23 αποβάθρες ικανό να δέχεται 6,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια και 26 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων ετησίως. Η Αλγερία και το γειτονικό Μάλι βρίσκονται σε φάση οικονομικής ανάπτυξης με μεγάλες ανάγκες διεθνών προϊόντων αλλά και εξαγωγών. Ο νέος λιμένας θα δώσει σημαντικές δυνατότητες και στα δύο κράτη ενώ θα μετατρέψει το Αλγέρι σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο της περιοχής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.