H εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΠΕΝ

H εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΠΕΝ

748
H εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΠΕΝ
Φωτο: Γ. Χριστάκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο νέος πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ε.Ν, Εμμανουήλ Τσικαλάκης, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της ελληνικής ναυτιλίας και ναυτοσύνης. Έκανε ειδική μνεία στην ανάγκη κινητοποίησης του κράτους για την βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, και στο πλήγμα που δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται οι συνταξιούχοι ναυτικοί.
Στην διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ έκανε ειδική μνεία στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο, καπτ. Γεώργιο Βλάχο, για τη σημαντική συνεισφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Στην εκδήλωση, βραβεύθηκαν οι εταιρείες Hellenic Seaways, Attica Group, ΑΝΕΚ και Αγία Μαρίνη Ν.Ε. για τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προς την ηπειρωτική χώρα.
Βραβεύτηκαν, επίσης, οι πλοίαρχοι Π. Φαντάκης, Ι. Άννης, Ν. Πονήρης, Δ. Τσιτσιμέλης, Α. Ντούλιας, Χ. Παπαγεωργίου, Ι. Παπαλυμπέρης, Α. Λαζαρίδης, Φ. Λαμπρινός, Σ. Πεφάνης, Γ. Αρβανίτης, Ι. Λιάπης, Γ. Συρίγος για διασώσεις που πραγματοποίησαν εν πλω κατά τα έτη 2015 – 2016.
Βραβείο απονεμήθηκε και στον καπτ. Δ. Ματθαίου, διευθύνοντα συμβούλου της ARCADIA SHIPMANAGENT, για την ανάληψη της προεδρίας του GREEN AWARD FOUNDATION.
Βραβείο έλαβαν και οι αριστεύσαντες πλοίαρχοι και υποπλοίαρχοι του ΚΕΣΕΝ για το έτος 2016, ενώ βραβείο παρέλαβαν και οι: Λ. Μαρία, Γ. Γιγής, Α. Μαρινάκη και Σ. Χαλκία για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές
Τέλος απονεμήθηκαν υποτροφίες στους Ε. Νικολαδό, Δ. Συμεωνίδη, Α. Μαστροκούκου, Μ. Νοταράκη, για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών.
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσας, ο Γ.Γ του υπουργείου Ι. Θεοτοκάς, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης, οι βουλευτές Κ. Κατσαφάδος και Ι. Τραγάκης, εκπρόσωποι του ελληνικού εφοπλισμού, αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος καθώς και εκπρόσωποι σπουδαστών των Α.Ε.Ν από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.