Cyber Attacks: ανακοινώθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές

Cyber Attacks: ανακοινώθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές

422
Cyber Attacks: ανακοινώθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές

Σημαντικές οργανώσεις και θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης της πλοιοκτησίας μεταξύ των οποίων οι BIMCO, CLIA, ICS, INTERCARGO και INTERTANKO ένωσαν τις δυνάμεις τους και εξέδωσαν τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να βοηθήσουν την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κίνδυνο που ενδεχομένως να υποστεί από «επίθεση» στον κυβερνοχώρο και στα πληροφοριακά συστήματά της.
Οι κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εξεδόθησαν σήμερα και είναι η πρώτη φορά για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, που η συμμετοχή από πολυάριθμες και σημαντικές διεθνείς οργανώσεις, φορείς αλλά και κοινωνικούς εταίρους υπήρξε τόσο εντυπωσιακή.
Ο Angus Frew, γενικός γραμματέας της BIMCO, δήλωσε ότι η BIMCO άνοιξε το δρόμο για τη ναυτιλία ώστε να μπορεί να εντοπίσει πιθανά τρωτά σημεία στον κυβερνοχώρο τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ασφάλεια στα πλοία , αλλά και τις επιπτώσεις τους με βάση την τελευταία έρευνα των εμπειρογνωμόνων.
Ο στόχος είναι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές να προσφέρουν στο ναυτιλιακό κλάδο με σαφείς και περιεκτικές πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του κυβερνοχώρου τα οποία επιτρέπουν στους πλοιοκτήτες να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία από τις επιθέσεις στο διαδίκτυο.
Οι Cyber απειλές συνεχώς αυξάνονται οπότε οι ενώσεις του κλάδου που συμμετείχαν σχεδιάζουν να ενημερώνουν τακτικά τις κατευθυντήριες γραμμές ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν τις πιο πρόσφατες και έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες απειλές.
Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τις νέες κατευθυντήριες γραμμές

https://www.bimco.org/News/2016/01/04_Cyber_security_guidelines.aspx

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.