H Nότια Κορέα δημιουργεί ναυτιλιακό fund $1,2 δις

H Nότια Κορέα δημιουργεί ναυτιλιακό fund $1,2 δις

147
H Nότια Κορέα δημιουργεί ναυτιλιακό fund $1,2 δις

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε τους σχεδιασμούς της για τη δημιουργία ενός επενδυτικού fund ύψους $1,2 δις με στόχο να δώσει ώθηση στη ναυτιλιακή της βιομηχανία. Τo fund αναμένεται να διαχειρίζονται εμπορικές τράπεζες της χώρας αλλά και κρατικές επενδυτικές αρχές όπως η Korea Development Bank, και η Korea Trade Insurance Corporation.
Το fund θα λάβει περίπου το 50% των κεφαλαίων υπό τη μορφή ομολόγων από τις εμπορικές τράπεζες ενώ οι κρατικές επενδυτικές αρχές θα συνεισφέρουν το 40% υπό μορφή ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης. Τέλος το 10% θα καλυφθεί από ναυτιλιακές εταιρείες.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η Korea Trade Insurance Corp. και η Korea Maritime Guarantee Insurance Co. θα παρέχουν χρηματοοικονομική εξασφάλιση στις εταιρείες που σχεδιάζουν να αγοράσουν ή να πουλήσουν πλοία και έτσι να μετακυλήσουν το επενδυτικό ρίσκο που σχετίζεται με νέες επενδύσεις στον τομέα.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.