Το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο

Το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο

1616
Το μεγαλύτερο πλοίο εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο

 

Το “MSC Oscar”, το οποίο πήρε το όνομα του υιού του CEO της MSC κ. Diego Aponte, εκθρόνισε από την πρώτη θέση του μεγαλύτερου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου το “CSCL Globe”. To “MSC Oscar” μπορεί να μεταφέρει περίπου 20.000 TEU και αποτελεί επίσης το πλέον αποδοτικό, από άποψη κατανάλωσης καυσίμων, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αυτού του μεγέθους.
Το πλοίο μεγιστοποιεί την αποδοτικότητά του σε γραμμές που εξυπηρετούν το εμπόριο από και προς την Ασία αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί λόγω μεγέθους αλλά και μεταφορικής ικανότητας να εξυπηρετηθεί από αμερικανικά λιμάνια. Τα μεγαλύτερα λιμάνια των Η.Π.Α. είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν πλοία μικρότερης μεταφορικής ικανότητας όπως το 18.000 TEU “CMA-CGM Benjamin Franklin”, αλλά δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πλοία με την μεταφορική ικανότητα του “MSC Oscar”. Μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από την προσέγγιση του “CMA-CGM Benjamin Franklin” στο λιμάνι του Λος Άντζελες πριν από λίγες μόλις ημέρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.