Νέο παγοθραυστικό για την Φινλανδία

Νέο παγοθραυστικό για την Φινλανδία

429
Νέο παγοθραυστικό για την Φινλανδία

Η τελετή ονοματοδοσίας του παγοθραυστικού νέας γενιάς, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο κατασκευής στα ναυπηγεία Arctech στο Ελσίνκι (Arctech Helsinki Shipyard), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου. Στην τελετή ονοματοδοσίας του νέου παγοθραυστικού της Φινλανδίας, ανάδοχος ήταν η Β΄ Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της χώρας, η Paula Risikko.
Το νέο παγοθραυστικό έχει μήκος 110 μέτρα και διαφέρει από άλλα παγοθραυστικά που έχουν κατασκευαστεί σε ναυπηγεία της χώρας, καθώς περιλαμβάνει συστήματα πρόωσης ανθεκτικά σε πάγο καθώς και μηχανισμό ανάκτησης πετρελαίου ενσωματωμένο στον πυθμένα του πλοίου. Το μοναδικής τεχνολογίας και σχεδιασμού παγοθραυστικό θα κινείται με αργό πετρέλαιο αλλά και με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), γεγονός που θα επιτρέψει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα όσο και στο κόστος των καυσίμων. Με την ολοκλήρωση του τελευταίου σταδίου κατασκευής το Polaris θα είναι το πλέον φιλικό παγοθραυστικό στον κόσμο και η περιοχή δράσης του θα είναι η Βαλτική Θάλασσα.
Το Polaris αναμένεται να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία μέχρι τον χειμώνα του 2016.

Φωτό: http://arctech.fi/news-and-media/press-images/?pp=1&by=6&alpha=3

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.