Μειωμένη η διακίνηση στο λιμάνι του Αμβούργου

Μειωμένη η διακίνηση στο λιμάνι του Αμβούργου

72
Μειωμένη η διακίνηση στο λιμάνι του Αμβούργου

Το λιμάνι του Αμβούργου ανακοίνωσε τα στοιχεία διακίνησης για τους πρώτους εννέα μήνες του 2015, τα οποία δείχνουν μείωση στον όγκο των διακινούμενων φορτίων κυρίως λόγω της μείωσης του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας αλλά και της μείωσης των εμπορικών συναλλαγών με τη Ρωσία.
Συνολικά το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας διακίνησε 104,6 εκ. τόνους εμπορευμάτων, παρουσιάζοντας μείωση 4,8% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Στα επιμέρους φορτία, τα χύδην ξηρά παρουσίασαν άνοδο 8,7% στους 34,2 εκ. τόνους, ενώ η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 9,2% (στα 6,7 εκ. TEUs).
Να σημειωθεί ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων από και προς τη Ρωσία μειώθηκε κατά 36%, ενώ από και προς την Κίνα κατά 14,9%!
Το γενικό φορτίο (εκτός εμπορευματοκιβωτίων) διαμορφώθηκε στους 1,5 εκ. τόνους, μειωμένο κατά 8,5% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2014.
Τα χύδην υγρά φορτία παρουσίασαν ελαφρά μείωση κατά 1,4% και άγγιξαν τους 10,4 εκ. τόνους.
Για το σύνολο του έτους, στελέχη του λιμένα εκτιμούν ότι η χρονιά θα κλείσει με σημαντική μείωση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων (μετά βίας θα αγγίξει τα 9.000.000 TEUs), ενώ αντίθετα αναμένεται αύξηση στην διακίνηση χύδην φορτίων. Σε ότι αφορά τη συνολική διακίνηση αυτή αναμένεται να αγγίξει τους 138 εκ. τόνους, μειωμένη κατά 5% σε σχέση με το 2014.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.