Η Κίνα επέλεξε τα κύρια ναυπηγεία κατασκευής Offhsore

Η Κίνα επέλεξε τα κύρια ναυπηγεία κατασκευής Offhsore

192
Η Κίνα επέλεξε τα κύρια ναυπηγεία κατασκευής Offhsore

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής της Κίνας, επέλεξε επτά ναυπηγεία για τη «Λευκή λίστα» των offshore κατασκευών, ακολουθώντας μία παρόμοια λίστα που είχε ανακοινωθεί το 2014 για τα ναυπηγεία κατασκευής συμβατικών πλοίων. Η κίνηση θεωρείτε ως μία προσπάθεια μείωσης της υπερπροσφοράς που επικρατεί στον τομέα των ναυπηγήσεων στην Κίνα, καθώς η βιομηχανία των Offshore εισέρχεται σε μία περίοδο ύφεσης.
Τα οφέλη από την καταγραφή ενός ναυπηγείου στη «Λευκή λίστα” δεν έχουν αποσαφηνιστεί αλλά θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση από κινεζικές τράπεζες και μία ώθηση στις παραγγελίες από ξένους πελάτες οι οποίοι θα προτιμήσουν να συνεργαστούν με μία εταιρεία αναγνωρισμένη.
Σύμφωνα με πηγές της ίδιας της βιομηχανίας, η εισαγωγή μίας εταιρείας στη λίστα σημαίνει ότι αποτελεί μία «εξαιρετική επιχείρηση» με καθαρό μητρώο.
Τα ναυπηγεία που περιλήφθηκαν στη λευκή λίστα για κατασκευές offshore είναι τα εξής: CIMC Raffles, China Merchants Heavy Industry, Cosco Qidong Shipyard, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, Shanghai Zhenhua Heavy Industries Company, Dalian Shipbuilding Industry Offshore και Cosco Nantong Shipyard.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.