Βρέθηκε το El Faro

Βρέθηκε το El Faro

321
Βρέθηκε το El Faro

Ο Christopher Johnson, εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δήλωσε την Δευτέρα ότι οι ομάδες έρευνας κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου με τη βοήθεια ενός ειδικού τηλεχειριζόμενου οχήματος (ROV) το CURV 21, που μπορεί και κινείται σε θαλάσσια βάθη έως και 6.096 μέτρων, εντόπισαν το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου El Faro σε όρθια θέση.
Την είδηση του εντοπισμού του El Faro επιβεβαίωσε και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ.
Πλέον οι ομάδες έρευνας που βρίσκονται στο αμερικανικό σκάφος USNS Apache συνεχίζουν με τη βοήθεια του υποβρύχιο οχήματος CURV21, που είναι εφοδιασμένο με ειδική κάμερα, την προσπάθειά τους για εντοπισμό και του καταγραφέα δεδομένων του πλοίου. Αλλά προς το παρόν οι Αμερικανικές αρχές δεν έχουν προβεί σε καμία ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.
Να σημειωθεί ότι οι διαδικασίες έρευνας θα συνεχιστούν από το CURV21 για ακόμα δεκαπέντε ημέρες αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.