Θύμα του τυφώνα Patricia η προσάραξη του πλοίου «Los Llanitos»

Θύμα του τυφώνα Patricia η προσάραξη του πλοίου «Los Llanitos»

404
Θύμα του τυφώνα Patricia η προσάραξη του πλοίου «Los Llanitos»

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, το υπό σημαία Μεξικού bulk carrier “Los Llanitos” προσάραξε στο Barra de Navidad, Jalisco, Mexico (λίγο πιο βόρεια από το Manzanillo) την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής μανίας του τυφώνα, του ισχυρότερου τυφώνα στην σύγχρονη ιστορία.
Και τα 27 μέλη του πληρώματος έχουν ήδη μεταφερθεί με ασφάλεια στην ξηρά χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.
Το πλοίο παραμένει στο σημείο της προσάραξης μέχρι και σήμερα, φορτωμένο με 11,484 λίτρα πετρελαίου και 489 κυβικά μέτρα diesel. Οι ειδικοί εκφράζουν τη μεγάλη ανησυχία τους για πρόκληση ρύπανσης καθώς έχει ήδη διαφύγει στη θάλασσα μικρή προς το παρόν ποσότητα πετρελαίου, ενώ παράλληλα είναι εμφανή τα σημάδια που καταδεικνύουν πως έχει τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η κατασκευαστική ακεραιότητα του πλοίου.
Παρά τις προσπάθειες της PROFEPA, μίας περιβαλλοντικής υπηρεσίας του Μεξικού που παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο ναυτικό ατύχημα, δεν έχουν παρθεί ακόμα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και των ακτών λόγω της κωλυσιεργίας των υπεύθυνων διαχειριστών του πλοίου. Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι και το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού που εμπλέκεται στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει λάβει κάποιο συγκεκριμένο μέτρο πέρα από την παρακολούθηση της περιοχής για τυχόν ρύπανση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.