Η Royal Dutch Shell σταματά τις γεωτρήσεις στην Αλάσκα

Η Royal Dutch Shell σταματά τις γεωτρήσεις στην Αλάσκα

79
Η Royal Dutch Shell σταματά τις γεωτρήσεις στην Αλάσκα

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την εξερεύνηση για πετρέλαιο στα ύδατα της Αρκτικής και στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκα μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από τους ερευνητές της μέχρι σήμερα. Η είδηση ήταν κεραυνός εν αιθρία λαμβάνοντας υπόψη τα δισεκατομμύρια που έχει ξοδέψει η εταιρεία αλλά και τις αμέτρητες εργατοώρες που έχουν ήδη σπαταληθεί. Η Shell έχει μέχρι σήμερα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια στις δαπάνες της για την Αρκτική και οι ερευνητές διαπίστωσαν τελικά ότι οι όλες οι ενδείξεις για τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή που επιχειρούσαν, δεν ήταν ευοίωνες για τη συνέχιση των προσπαθειών.

Η ανακοίνωση ήταν ένα τεράστιο πλήγμα και για τους επενδυτές της Shell, αφού η εταιρεία υπολόγιζε στα κοιτάσματα των υπεράκτιων γεωτρήσεων στην Αλάσκα για να υποστηρίξει τα μελλοντικά έσοδά της. Όλες οι ομάδες οικολόγων όμως που αντιμάχονται στα σχέδια των πετρελαϊκών στην Αρκτική ήδη χαιρέτησαν την ανακοίνωση ως μεγάλη επιτυχία για το οικοσύστημα και την ανθρωπότητα.

«Η Shell συνεχίζει να βλέπει σημαντικές δυνατότητες εξερεύνησης στην ευρύτερη λεκάνη, και η περιοχή είναι πιθανό να είναι τελικά στρατηγικής σημασίας για την Αλάσκα και τις ΗΠΑ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας για αυτό το τμήμα της λεκάνης ήταν απογοητευτικά» δήλωσε, ο πρόεδρος της Shell USA κ. Marvin Odum.

Η Shell θα ματαιώσει την εξερεύνηση της στις ακτές της Αλάσκα για το άμεσο μέλλον, δήλωσε η εταιρεία, λόγω των αποτελεσμάτων καθώς και λόγω του «προκλητικού και απρόβλεπτου ομοσπονδιακού ρυθμιστικού περιβάλλοντος ως προς τις ακτές της Αλάσκα».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.