Ανανεώνει το στόλο της η Towmar

Ανανεώνει το στόλο της η Towmar

127
Ανανεώνει το στόλο της η Towmar

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τοwmar, 2 νέα ρυμουλκά κλάσης ASD 2810, από τα Ολλανδικά ναυπηγεία DAMEN προστέθηκαν στον στόλο της εταιρείας προ ολίγων ημερών.

Ειδικότερα τα νεοαποκτηθέντα ρυμουλκά, με διαστάσεις 28.67μ. μήκος και 10.43μ. πλάτος, μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι 13.4 κόμβους και να ρυμουλκήσουν με δύναμη 60.2 τόννων. Τα παραπάνω πλοία έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές ναυπηγικές και μηχανολογικές μεθόδους, γεγονός που τους δίνει την δυνατότητα να ανταποκρίνονται άμεσα σε δύσκολους και επικίνδυνους χειρισμούς – ένα στοιχείο απαραίτητο για ρυμουλκά που δραστηριοποιούνται στο δύσκολο περιβάλλον της Βαλτικής θάλασσας.

Η εταιρεία, Towmar Baltic, δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην Βαλτική θάλασσα και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Klaipeda στην Λιθουανία και της Liepaja στην Λετονία. Ο λόγος που επέλεξαν τα ναυπηγεία Damen για την αύξηση του στόλου τους ήταν, όπως αναφέρει και ο γενικός διευθυντής της Towmar, Θωμάς Ζαμπουλιώνης, ο συνδυασμός της θετικής εμπειρίας από παλαιότερες ναυπηγήσεις, του ανταγωνιστικού κόστους κατασκευής

DAMEN-ASD-TUG-2810-TAK10 TAK11 (1) LR

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.