Στο Καστελόριζο διοργανώνεται το Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο μικρών νησιών

Στο Καστελόριζο διοργανώνεται το Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο μικρών νησιών

76
Στο Καστελόριζο διοργανώνεται το Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο μικρών νησιών

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών και το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, διοργανώνουν στο Καστελόριζο το 7ο Πανελλήνιο και 15ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο μικρών νησιών.

Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων μικρών νησιών, πανεπιστήμια και εκπρόσωποι από τα ευρωπαϊκά δίκτυα μικρών νησιών συναντιούνται στο μοναδικό Καστελόριζο και συζητούν θέματα πού τα αφορούν.

Η Ακτοπλοΐα ψηλά στην Ατζέντα όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Η  Γαλάζια Ανάπτυξη, τομέας πού δίνει την ευκαιρία ανάπτυξης στα ευρωπαϊκά μικρά νησιά, αλλά και ο σχεδιασμός και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα είναι μερικά από τα θέματα της τριήμερης συνάντησης των χωρών των μικρών νησιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 γίνεται η παρουσίαση του Καστελόριζου στο  Δημαρχείο της Μεγίστης. Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 οι Ευρωπαίοι καλεσμένοι επισκέπτονται τα σχολεία του Νησιού, την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, την προσπάθεια διαχείρισης ανακυκλούμενων υλικών, συζητούν με τους ψαράδες και ακολουθεί  Διοικητικό Συμβούλιο και Γενική Συνέλευση Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Δικτύου Μικρών Νησιών.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015 προβλέπει συζήτηση στους τομείς: Γαλάζια Ανάπτυξη και αρτηρίες ζωής: Ακτοπλοΐα – μεταφορές. Γαλάζια ανάπτυξη και Ε.Ε. Γαλάζια Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γαλάζια Ανάπτυξη και πως αυτή επηρεάζει τις οικονομίες στα μικρά νησιά, ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει και Ευρωπαϊκό εργαστήρι σχετικά με την ακτοπλοΐα από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 ακολουθεί η Ετήσια Γενική Συνάντηση μελών της  ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μικρών νησιών. Όλες οι συνεδριάσεις είναι  ανοικτές στο κοινό και επίσημες γλώσσες Ελληνικά και Αγγλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Το Τετραήμερο συνέδριο  συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μια περιφέρεια με έντονη παρουσία στα ευρωπαϊκά νησιωτικά τεκταινόμενα και την χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και της Blue Star Ferries.

IMG_1386

 

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.