Το Λονδίνο ανοίγει τις πύλες του στον ναυτιλιακό κόσμο

Το Λονδίνο ανοίγει τις πύλες του στον ναυτιλιακό κόσμο

511
Το Λονδίνο ανοίγει τις πύλες του στον ναυτιλιακό κόσμο

Το διεθνές ναυτιλιακό κέντρο του City υποδέχεται τους πρωταγωνιστές της ναυτιλίας στις 7-11 Σεπτεμβρίου 2015, για τη ναυτιλιακή εβδομάδα του Λονδίνου που αναμένεται να προσελκύσει ενδιαφερομένους από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Ειδικότερα, περισσότερες από 100 διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ναυτιλιακής εβδομάδας, ενώ συγχρόνως θα διοργανωθεί και μια επίσημη εκδήλωση υποδοχής στο Lancaster House, που διοργανώνει η βρετανική κυβέρνηση και στην οποία θα παραβρεθούν διακεκριμένα μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας.
Η διοργάνωση, που τελεί υπό την βασιλική αιγίδα της ΑΥ πριγκίπισσας Άννας, αποσκοπεί στη διατήρηση του Λονδίνου ως κραταιό ναυτιλιακό κέντρο διεθνώς αλλά και στην προβολή της συμβολής της ναυτιλιακής δραστηριότητας στην εγχώρια και παγκόσμια οικονομία.
Ενδεικτικά, αναφέρουμε μερικές από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της εβδομάδας::
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
 H σύνοδος κορυφής των ναυτιλιακών ηγετών, πραγματοποιήθηκε στην Downing Street, υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα των μεταφορών Rt Hon Patrick McLoughlin MP.
 Το συνέδριο του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Chamber of Shipping), που είχε ως θέμα το επικείμενο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ναυτιλιακό τομέα.
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
 Το συνέδριο του International Chamber of Shipping θα έχει ως κύριο θέμα τη διάσωση του αυξανόμενου αριθμού προσφύγων από εμπορικά πλοία στη Μεσόγειο.
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
 Στο επιβλητικό Grosvenor House Hotel θα λάβει χώρα το επίσημο “Flagship conference”, το οποίο θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος του BBC Emily Maitlis, και θα περιλαμβάνει ως ομιλητές ισχυρά ονόματα της ναυτιλίας, όπως τον Koji Sekimizu, πρόεδρο του IMO καθώς και πολλούς ακόμα θεσμικούς εκπροσώπους.
Παρασκευή11 Σεπτεμβρίου
 Η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με ένα εντυπωσιακό δείπνο στο Great Room του Grosvenor House Hotel, με περισσότερους από 900 προσκεκλημένους του παγκόσμιου ναυτιλιακού cluster.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια των παραπάνω εκδηλώσεων, η RFA (Royal Fleet Auxiliary) θα έχει ιδιαίτερη παρουσία στον ποταμό Τάμεση με την παρουσία του πλοίου “RFA Argus” στο Greenwich πάνω στο οποίο θα πραγματοποιηθούν και κυβερνητικές εκδηλώσεις. Ακόμα, σε 5 φιλανθρωπικές οργανώσεις που σχετίζονται με το ναυτικό επάγγελμα θα τους αποδοθούν δωρεές από τα κέρδη των εκδηλώσεων.
en
en1

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.