Στους επόμενους 8 μήνες η Νιγηρία υπόσχεται οριστικό τέλος στην κλοπή πετρελαίου

Στους επόμενους 8 μήνες η Νιγηρία υπόσχεται οριστικό τέλος στην κλοπή πετρελαίου

132
Στους επόμενους 8 μήνες η Νιγηρία υπόσχεται οριστικό τέλος στην κλοπή πετρελαίου

Υψηλόβαθμο στέλεχος της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νιγηρίας (National Petroleum Corporation) δήλωσε σε πρόσφατη ανακοίνωση ότι ο οργανισμός θα χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα μικρά αεροσκάφη κατά μήκος των χωρικών υδάτων της χώρας, προκειμένου να επιτηρούνται όλες οι επιχειρήσεις και να ελαττωθεί η ανεξέλεγκτη κλοπή και λαθραία εμπορία πετρελαίου. Τη συγκεκριμένη ανακοίνωση αναμετέδωσαν όλα τα σημαντικά διεθνή πρακτορεία.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NPC κ. Ibe Kachikwu δήλωσε επίσης την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ότι η εταιρεία είχε ξεκινήσει μια « αρμάδα από προσεγγίσεις» με στόχο τον τερματισμό της κλοπής πετρελαίου μέσα στους επόμενους οκτώ μήνες. Ανάμεσα στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται η εκ περιτροπής εναλλαγή του προσωπικού σε όλους τους λιμένες φόρτωσης και ειδικά σε τερματικούς σταθμούς όπου πραγματοποιείται η εξαγωγή αργού πετρελαίου από τη χώρα. Η εκ περιτροπής αντικατάσταση του προσωπικού θα πραγματοποιείται κάθε 90 ημέρες .
Ο κ. Kachikwu υποστήριξε επίσης ότι η εταιρεία εξετάζει τρόπους για να εφοδιάζει το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας με σύγχρονο εξοπλισμό και συστήματα ανίχνευσης και επιτήρησης ώστε να βοηθήσει με τις περιπολίες των ειδικών σωμάτων ασφαλείας της περιοχής. Επιπρόσθετα συνεργάζεται με όλες τις διωκτικές αρχές και τις ένοπλες δυνάμεις προκειμένου να αυξηθούν δια νόμου οι περιπολίες και η επιτήρηση των ευάλωτων αγωγών. Η κλοπή αργού πετρελαίου στοιχίζει καθημερινά στη Νιγηρία πάνω από 35 εκατομμυρίων δολαρίων

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.