Το Αμβούργο ζητά επιδοτήσεις για πλοία που καταναλώνουν LNG

Το Αμβούργο ζητά επιδοτήσεις για πλοία που καταναλώνουν LNG

125
Το Αμβούργο ζητά επιδοτήσεις για πλοία που καταναλώνουν LNG

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η Ένωση των Γερμανών Εφοπλιστών (Verband Deutscher Reeder, VDR,) και φορείς της γερμανικής ναυτιλίας ζητούν από τη γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο να προτείνει και να εισαγάγει άμεσες ή έμμεσες κρατικές επιδοτήσεις για τη ναυπήγηση νέων πλοίων που κινούνται με LNG. Επιπρόσθετα ζητείται από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τους γενικότερους κανόνες σχετικά με την ασφάλεια στα πλοία LNG – αλλά και για τις συνθήκες ασφαλούς φόρτωσης και εκφόρτωσης του συγκεκριμένου φορτίου.
Η ανακοίνωση της VDR δημοσιοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και φιλοξενείται, στα γερμανικά στην ιστοσελίδα της Ένωσης. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση η VDR τονίζει ότι η Γερμανία καταλαμβάνει μια ισχυρή θέση στην τεχνολογία LNG η οποία θα μπορούσε να ενισχυθεί περαιτέρω με τη θέσπιση ενός καθεστώτος παροχής κινήτρων- επιδοτήσεων για νέες ναυπηγήσεις πλοίων που θα καταναλώνουν το συγκεκριμένο καύσιμο.
Μέχρι σήμερα όσα πλοία καταναλώνουν ολικώς ή μερικώς καύσιμα LNG έχουν υποστηριχθεί με κρατικές επιδοτήσεις από χώρες της Ευρώπης, οπότε σε αυτό το πλαίσιο, η Γερμανία ως σημαντικό ναυτικό έθνος θα πρέπει να αναλάβει ένα πρωτοποριακό ρόλο.
Οι κρατικές επιδοτήσεις σύμφωνα με την VDR θα έχουν εκτός από την υποστήριξη ενός περιβαλλοντικού φιλικού και υπερσύγχρονου γερμανικού στόλου, την περαιτέρω τεχνολογική εξειδίκευση στο συγκεκριμένο κλάδο όσο και την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας στα γερμανικά ναυπηγεία και στη παραναυτιλιακή βιομηχανία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.