Μείωση της φορολογίας και απαλλαγή του ΦΠΑ στις μικρές εταιρείες της Κίνας

Μείωση της φορολογίας και απαλλαγή του ΦΠΑ στις μικρές εταιρείες της Κίνας

209
Μείωση της φορολογίας και απαλλαγή του ΦΠΑ στις μικρές εταιρείες της Κίνας

Με μια σειρά νέων εταιρικών φορολογικών ρυθμίσεων αναμένεται να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση των μικρών επιχειρήσεων στην Κίνα σύμφωνα με ανακοινώσεις του κινεζικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 22 Αυγούστου.
Σε σύσκεψη του Κρατικού Συμβουλίου στο Πεκίνο την Τετάρτη 20 Αυγούστου αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα μπορούν πλέον να επωφεληθούν κατά 50%.από την ανακοινωθείσα μείωση του εταιρικού φόρου τους
Η νέα πολιτική, θα επεκτείνει τη νέα φορολογία (που υιοθετεί φορολογικό συντελεστή 10%) σε όσες μικρομεσαίες εταιρείες έχουν ετήσιο φορολογητέο εισόδημα κάτω από 300.000 γιουάν (40. 910 Euros). Μέχρι πρόσφατα οι εταιρείες που εξασφάλιζαν φορολογικό συντελεστή 10% ήταν όσες είχαν φορολογητέο εισόδημα κάτω από 200.000 γουάν. Οι υπόλοιπες που βρίσκονται πάνω από το όριο των 300.000 γιουάν επιβάλλονται σε φορολογία με ποσοστό 25%.
Επιπλέον, το Συμβούλιο επέκτεινε την απαλλαγή του φόρου επιχειρήσεων αλλά και του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) για τις μικρές επιχειρήσεις με μηνιαίες πωλήσεις λιγότερο από 30.000 γιουάν (4.090 euros). Η απαλλαγή αυτή θα έληγε κανονικά στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Με αυτές τις φορολογικές ελαφρύνσεις οι ρυθμιστικές αρχές του Πεκίνου προσπαθούν να υποστηρίξουν την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής επιβράδυνσης. Η κυβέρνηση μάλιστα αύξησε πολύ πρόσφατα το κατώτατο όριο σε 200.000 γιουάν, από 100.000 γιουάν. Η προηγούμενη αναθεώρηση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.
Οι μικρές επιχειρήσεις προσφέρουν περισσότερο από το 70 % των νέων θέσεων εργασίας, κάθε χρόνο, στην Κίνα, εντούτοις είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν μια σειρά φορολογικών εισφορών, όπως φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, φόρο επιτηδεύματος, φόρο προστιθέμενης αξίας, αλλά και τέλη που επιβάλλονται από τις τοπικές και κεντρικές κυβερνήσεις .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.