Αύξηση καθαρών κερδών για την Tsakos Energy Navigation

Αύξηση καθαρών κερδών για την Tsakos Energy Navigation

352
Αύξηση καθαρών κερδών για την Tsakos Energy Navigation

Τα καθαρά κέρδη της Tsakos Energy Navigation (TEN) ανήλθαν στα $41,3 εκ. για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 έναντι $0,2 εκ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Τα έξοδα ταξιδίων διαμορφώθηκαν στα $118,8 εκ. παρουσιάζοντας αύξηση 61,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2014. Η εταιρεία είχε λίγες παραλαβές νεότευκτων πλοίων το δεύτερο τρίμηνο του 2015 αλλά επωφελήθηκε από την δυναμική της ζήτησης για μεταφορά αργού πετρελαίου η οποία ξεκίνησε το πρώτο τρίμηνο του 2015, τροφοδοτούμενη από τις χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου, συνεχίστηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο και εκτιμάται ότι θα βαίνει αυξανόμενη και κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι χαμηλές τιμές του αργού πετρελαίου είχαν επίσης ως αποτέλεσμα την πτώση κατά 40% των τιμών των καυσίμων από τις οποίες επωφελήθηκε η TEN κυρίως λόγω της αυξημένης δραστηριοποίησής της στην spot αγορά.
Τα δύο μοντέρνα suezmaxes της εταιρείας, το “Euro” και το “Eurovision” συνέβαλλαν σημαντικά στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών, ενώ ο στόλος των δεξαμενοπλοίων μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου της ΤΕΝ που δραστηριοποιείται στην spot αγορά παρουσίασε και αυτός αύξηση εσόδων καθώς η αγορά μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου άρχισε να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΝ κ. Νικόλαος Τσάκος σχολίασε ότι με τη δυναμική της αγοράς των δεξαμενοπλοίων, η ισχυρότερη από το 2008, και την εκμετάλλευση ενός μεγαλύτερου και πιο εξελιγμένου στόλου (συγκρινόμενος με το στόλο της εταιρείας το 2008), η εταιρεία αναμένει ότι τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα θα βελτιωθούν σημαντικά κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί και στην αξία των μετοχών της.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.