H σημαία της Κούβας ανεμίζει μετά 54 χρόνια στην Αμερική

H σημαία της Κούβας ανεμίζει μετά 54 χρόνια στην Αμερική

63
H σημαία της Κούβας ανεμίζει μετά 54 χρόνια στην Αμερική

Η σημαία της Δημοκρατίας της Κούβας υψώθηκε για πρώτη φορά μετά 54 χρόνια στο κτήριο της πρεσβείας της Αβάνας στην Ουάσιγκτον, καθώς ΗΠΑ και Κούβα απεκατέστησαν επίσημα χθες τις διπλωματικές τους σχέσεις.

Από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, η σημαία της Κούβας αναρτήθηκε και στην αίθουσα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το προσωπικό του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δίπλα στις άλλες σημαίες των κρατών με τα οποία οι ΗΠΑ διατηρούν διπλωματικούς δεσμούς.

Εγκαινιάστηκε έτσι μια νέα περίοδος για τα δύο έθνη και για τις διπλωματικές υπηρεσίες τους, οι οποίες αναβαθμίστηκαν από απλά τμήματα διασφάλισης συμφερόντων σε πρεσβείες.
Το ίδιο είχε συμβεί με την κουβανική σημαία και έξω από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν οι σημαίες όλων των χωρών με τις οποίες η Ουάσιγκτον διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.
Επίσημη τελετή έπαρσης της αμερικανικής σημαίας θα πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Φωτο: EPA, Alejandro Ernesto

 

 

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.