Συμφωνία Κίνας-Βελγίου για την πρώτη πλωτή μονάδα LNG

Συμφωνία Κίνας-Βελγίου για την πρώτη πλωτή μονάδα LNG

48
Συμφωνία Κίνας-Βελγίου για την πρώτη πλωτή μονάδα LNG

Σε μια ιστορική συμφωνία προχώρησαν η Κίνα και το Βέλγιο για την κατασκευή της πρώτης πλωτής μονάδας LNG ( (FLNG – Floating Liquefaction and Storage Unit) παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η βελγική εταιρεία EXMAR και η κινεζική τράπεζα ICBC, προχώρησαν στην υπογραφή οικονομικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση ύψους 200 εκ. δολαρίων, εκ μέρους της ICBC, για την κατασκευή υπερσύγχρονης πλωτής μονάδας υγροποίησης και αποθήκευσης φυσικού αερίου. Η υπογραφή της συμφωνίας έλαβε χώρα πρόσφατα, με την παρουσία του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου αλλά και του Κινέζου προέδρου Xi Jinping, προσδίδοντας σημειολογική βαρύτητα στο γεγονός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Βέλγιο αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο του ασιατικού γίγαντα στην Ευρώπη, ενώ η συγκεκριμένη συμφωνία, σε έναν τομέα ιδιαίτερης τεχνογνωσίας, αναβαθμίζει σημαντικά την οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η εν λόγω μονάδα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την Pacific Rubiales Energy, τη δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Κολομβίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.