Βομβαρδισμός ενός ακόμη πλοίου στη Λιβύη

Βομβαρδισμός ενός ακόμη πλοίου στη Λιβύη

1140
Βομβαρδισμός ενός ακόμη πλοίου στη Λιβύη

Ένα ακόμη εμπορικό πλοίο δέχτηκε επίθεση ανοικτά της Λιβύης, καθώς ο εμφύλιος πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται στη χώρα.

Σύμφωνα με Διεθνή Ειδησεογραφικά Πρακτορεία, το πλοίο “Anwar Afriqya”, το οποίο μετέφερε 25.000 τόνους πετρελαίου για το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Σύρτη της Λιβύης, δέχθηκε επίθεση από αέρος, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός ενός μέλους του πληρώματος και ενός λιμενεργάτη.

Όπως ανακοίνωσε ο Saqer al-Joroushi, επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας της Λιβύης, το πλοίο δέχτηκε προειδοποίηση, την οποία και αγνόησε, με αποτέλεσμα τον βομβαρδισμό του. Σύμφωνα με τη λιβυκή κυβέρνηση, το πλοίο φέρεται να εκφόρτωνε μαχητές και πολεμοφόδια για την υποστήριξη των ανταρτών που δραστηριοποιούνται στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό βομβαρδισμού εμπορικού πλοίου από τη λιβυκή αεροπορία εντός του 2015. Είναι προφανές πως όλες οι εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή έχουν καταστεί επισφαλείς ενώ τα πλοία που προσεγγίζουν τη Λιβύη θα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.