Νέο επαναστατικό εξάρτημα της Hyundai

Νέο επαναστατικό εξάρτημα της Hyundai

2867
Νέο επαναστατικό εξάρτημα της Hyundai

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από τη δοκιμή ενός νέου επαναστατικού εξαρτήματος για πλοία ανακοίνωσε πρόσφατα η Hyundai Heavy Industries (HHI).

Ειδικότερα, το μικροσκοπικό εξάρτημα Hi-FIN τοποθετήθηκε στην προπέλα του 162,000 κ.μ. πλοίου LNG της εταιρείας Maran Gas και σύμφωνα με υπολογισμούς οδήγησε σε οικονομία καυσίμων κατά 2.5%. Πρακτικά, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε κέρδος 750.000 δολαρίων σε ένα πλοίο χωρητικότητας 8.600 TEU. Η μικροσκοπική αυτή συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους τύπους πλοίων (LNG carriers,VLCC, LPG carriers και containerships).

Το νέο εξάρτημα στην ουσία δημιουργεί στροβιλισμό νερού αντίθετο προς τον στροβιλισμό που δημιουργεί η προπέλα και με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η απόδοση του συστήματος πρόωσης.

Η εντυπωσιακή απόδοση του νέου εξαρτήματος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ναυτιλιακών εταιρειών διεθνώς ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει παραγγελίες για την τοποθέτησή του σε περισσότερα από 30 πλοία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.