Συνάντηση των εταίρων του έργου MED-PCS στην Αθήνα

Συνάντηση των εταίρων του έργου MED-PCS στην Αθήνα

74
Συνάντηση των εταίρων του έργου MED-PCS στην Αθήνα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης τεχνικής συνάντησης του ευρωπαϊκού έργου “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic”, στην Αθήνα, στις 28-29 Απριλίου 2015, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Επιστημών της Διοίκησης, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της συνάντησης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Νικήτας Νικητάκος και η κα Carme Tarragó Vaquero, εκπρόσωπος της λιμενικής αρχής της Ταραγόνα (Ισπανία), παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και αναφέρθηκαν στα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο συμμετέχουν 7 εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Λίγα λόγια για το έργο MED-PCS

Το έργο “MED-PCS: Promotion of Port Community System in Mediterranean Traffic” συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα MED 2007-2013, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2015.

Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα λιμενικά πληροφοριακά συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα, της Καρθαγένης, του Λεβάντε και της Ηγουμενίτσας. Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα πληροφοριακά τους συστήματά μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.